Get Adobe Flash player

Pomembne povezave

MIZKS splet noga obcina

MINISTRSTVO ZA IZOBRAŽEVANJE, ZNANOST IN ŠPORT

OBČINA TREBNJE

noga ric

noga zrss

DRŽAVNI IZPITNI CENTER

ZAVOD REPUBLIKE SLOVENIJE ZA ŠOLSTVO 

Prijavno okno

Domov

Teden otroka v prvih razredih

Tudi na naši šoli smo z različnimi dogodki obeležili teden otroka. Letošnja osrednja tema se je glasila »Povabimo sonce v šolo«.

Vsi prvošolci smo se zbrali v šolski telovadnici in se pomerili v šaljivih štafetnih igrah, pri katerih smo morali pokazati kar nekaj spretnosti in medsebojnega sodelovanja. Ob igrah smo se sprostili, razvedrili in spoznavali sošolce iz drugih razredov.  

Sprejeti smo bili v skupnost učencev. Nagovorila sta nas ravnatelj Rado Kostrevc in predstavnica skupnosti učencev Alina Gričar. Pod vodstvom mentoric Klavdije Livk in Bojane Kastigar pa so nam učenci dramske skupine PŠ Dobrnič za ta dogodek pripravili zelo zanimivo dramsko predstavo Mojca Pokrajculja. Razveselili smo se dobljenih priznanj, brošk in sladkega presenečenja.

Imeli smo tudi dan varnosti. Med drugim smo se odpravili na obisk h gasilcem PGD Trebnje. V gasilskem domu so nas seznanili s svojim delom, nam razkazali opremo in vozila, pokazali slikovne primere nesreč, ki jih rešujejo, preizkusili pa smo se tudi v gašenju. Za vse skupaj se jim najlepše zahvaljujemo. 

Oglejte si slike.

Vsakdo lahko reši življenje

V ponedeljek, 16. 10. 2017, na evropski dan oživljanja, je Osnovna šola Trebnje dobila v dar defibrilator, ki ga bodo učenci uporabljali kot učilo. Več o dogodku si lahko preberete na tej povezavi.

Zbiralna akcija papirja - oktober 2017

Obveščamo vas, da bomo 24. in 25. 10. 2017 ponovno izvedli akcijo zbiranja papirja - hkrati pa tudi električne in elektronske opreme.

Tudi letos vas naprošamo, da je papir zvezan ali v kartonastih škatlah (ne prevelikih) zaradi hitrejšega in lažjega tehtanja.

Po vsakem terminu bomo sproti dodajali podatke za posamezen razred (ne po posameznikih). Če opazite kakšno napako, sporočite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., da preverimo in popravimo.

Termini:

24. 10. – 6.45–8.15 in 15.30–18.30

25. 10. – 6.45–8.15 in 15.30–18.30

Lestvica za izplačilo ostaja enaka kot zadnja leta.

                                                                                                         S. Pristavnik

Preberite več: Zbiralna akcija papirja - oktober 2017

11. LIKOVNA USTVARJANICA, OŠ TONETA PAVČKA V MIRNI PEČI

Na 11. likovni ustvarjalnici v Mirni Peči, dne 29. september 2017, je sodelovalo  11 osnovnih šol. Učenci so oblikovali kiparski izdelek- relief v siporeksu in ga poslikali z akrilnimi barvami. Likovni motiv je bil " ŠPORT". Izdelki krasijo vhod športne dvorane gostujoče  šole. Pod mentorstvom Tanje Dvornik so našo šolo  zastopali: Klara Fluher, 7.c, Lenart Pustovrh 9.a, Jakob Lavrič, 9.a in Hana Knez, 9.b. Za avtorska dela so prejeli priznanje. 

Oglejte si slike.

PREDAJA OPREME ZA UČENJE OŽIVLJANJA

Spoštovani.

Vljudno vas vabim na prireditev ob predaji opreme za učenje oživljanja petim osnovnim šolam, med katerimi je tudi vaša. Prireditev bo 16. oktobra ob 12. uri v prostorih Osnovne šole Trebnje.

Da bi spodbudili uvedbo učenja oživljanja v redni šolski program, bodo Lions klubi začeli donirati opremo za učenje oživljanja. Največji pomen  bo imela ravno donacija Lions kluba Trebnje. V Trebnjem smo namreč izvedli pilotni projekt in dokazali, da je mogoča uvedba učenja oživljanja brez večjih sprememb šolskega programa. Ob tem so se učitelji že usposobili za učenje oživljanja. Osnovna šola Trebnje bo  prva v državi, ki bo začela z učenjem oživljanja v okviru rednega šolskega programa. Zato bomo na prireditev povabili štiri župane in državne medije. Ker je za uvedbo učenja oživljanja potrebno samo še usposabljanje učiteljev, je Zveza Lions klubov Slovenije skupaj z ostalimi nevladnimi organizacijami pozvala ministrstvo za izobraževanje, da organizira usposabljanje učiteljev za učenje oživljanja.

Lep pozdrav.

Zdenko Šalda

Lions klub Trebnje 

Lo.Polis za učitelje

lopolis

 

Dostop do spletnega e-dnevnika in e-redovalnice.

Lo.Polis za starše

LOPOLIS

 

Povezava za odjavo/prijavo prehrane, dostop do e-redovalnice.

Elektronske govorilne ure

egu

 

Povezava za prijavo na govorilne ure.

Če si še niste ustvarili računa, se lahko registrirate tukaj.

Informacije v drugih jezikih

angleski bosna crna gorahrvaskamakedonijanemskiromi

Avtorske pravice © 2015, Spletna stran OŠ Trebnje. Vse pravice pridržane.

Stran ureja in oblikuje Jernej Gabrijel.