Get Adobe Flash player

Pomembne povezave

MIZKS splet noga obcina

MINISTRSTVO ZA IZOBRAŽEVANJE, ZNANOST IN ŠPORT

OBČINA TREBNJE

noga ric

noga zrss

DRŽAVNI IZPITNI CENTER

ZAVOD REPUBLIKE SLOVENIJE ZA ŠOLSTVO 

Prijavno okno

Domov

Srečanje z BQL

December − mesec, ko odštevamo še zadnje dni do božiča in novega leta, mesec, ki je ves natrpan z ustnimi spraševanji in pisnimi preizkusi, saj se bliža konec 1. ocenjevalnega obdobja. Nam šolarjem se to zdi najhujši mesec, pa čeprav tudi uživamo v novoletnih lučkah, toplem čaju in okusnih medenjakih.

rtv

urska

Preberite več: Srečanje z BQL

Prof. dr. Miha Japelj med devetošolci

V petek, 1. decembra je našo šolo obiskal prof. dr. Miha Japelj. Uvodnemu pozdravu ravnatelja Rada Kostrevca, je sledilo predavanje z naslovom Kemija je del mojega življenja. Devetošolci so pozorno prisluhnili njegovi življenjski zgodbi, ki je bila vedno povezana s kemijo. V predavanju je predstavil različne veje kemije, ki so tesno povezane z vsakdanjim življenjem. Čutiti je bilo njegovo ljubezen do poklica, družine, kemije. Povdaril je, da si je potrebno v življenju postaviti cilje in se truditi, da jih uresničiš. Verjamem, da so se iskrive misli prof. dr. Japlja dotaknile naših devetošolcev.

                                                                                                       Antonija Brozovič

Urednik založbe na obisku

V torek, 5. decembra 2017, so se učenci 6. razreda  pri uri slovenščine srečali z urednikom založbe Mladika Janezom Mušičem, ki  je predstavil pot knjige od ideje do izida, pri tem pa poudaril pomembnost vsebine in opreme knjige.

Založba Mladika izdaja tudi literarno revijo KEKEC in številko letošnjega izvoda so učenci tudi dobili. KEKEC je edina slovenska literarna revija za osnovnošolce drugega triletja in ponuja kratke zgodbe, stripe, pesmi, z literarnim natečajem  IVAN pa vabi k pisanju tudi učence.

Morda smo tudi na ta način spodbudili željo po branju, prav gotovo pa približali primerna besedila. Bralna kultura je pot k funkcionalni pismenosti.

Oglejte si slike.

                                                                                                 Šolska knjižnica

DELAVNICA NA TEMO ŠOLSKEGA PARLAMENTA – ŠOLSTVO IN ŠOLSKI SISTEM

V torek, 21. 11., smo se v predavalnici zbrali predstavniki od šestega do devetega razreda.  Imeli smo predavanje, ki je trajalo dve šolski uri. Vodil ga je predavatelj Andrej Pešec.

S skupnim razmišljanjem smo ugotovili, kako bi bil pouk bolj zanimiv in kaj lahko mi, učenci, storimo za to. Spoznali smo tudi finski šolski sistem. Veliko smo debatirali o ocenah in učiteljih.

Učenci si želimo za prijetnejše preživljanje časa v šoli mnogo več različnih stvari, kot nam jih danes ponuja šola, od aktivnih odmorov, manjših oddelkov do zdrave, ampak užitne hrane.

V primerjavi s šolstvom včasih in danes, si učenci želimo velik napredek.

učenki 7. d, Rebeka Zaletelj in Alina Gričar

20171121 073503 kemija 17 76820171121 073427 kemija 17 768

Elektronska redovalnica

Spoštovani starši.

Uporabnike elektronske redovalnice obveščamo, da le-ta sedaj deluje.

Prosimo, da preverite delovanje in nam sporočite morebitne napake.

Urška Strahinič radijska voditeljica

bql

Urška Strahinič bo to soboto ena od mladih voditeljev oddaje Hudo! na Radiu Slovenija 1!

V programu za mlade so mentorje z osnovnih šol prosili, naj novinarje osnovnošolce spodbudijo k soustvarjanju oddaje s prav posebnima gostoma. Učenci so morali zanju sami pripraviti zanimiva in izvirna vprašanja.

Med 30 učenci se je v krog 6 novinarjev uvrstila tudi naša Urška, ki se bo v soboto dopoldne družila z BQL.

Fanta bosta več povedala o svoji glasbeni poti in seveda v živo tudi zapela. Za poslušalce sta pripravila nagradno igro, zato to soboto po 9.05 spremljajte oddajo na 1. programu RA Slovenija ali prek videa na MMC, 4D in Facebook live.

                                                                                                                  Maja Ogrinc

Zbiranje rabljenih igrač

igraceV mesecu decembru bo na naši šoli v tednu med 11. 12. in 15. 12. 2017 potekalo zbiranje rabljenih igrač. Zbirali jih bomo v času jutranjega varstva (učilnica 2. c), podaljšanega bivanja (2. b), na razrednikovi uri in v času pogovornih ur, ki bodo potekale v tem tednu. Takrat boste igrače lahko prinesli na zbirno mesto, ki bo v avli šole. Učenci, ki obiskujejo jutranje varstvo in oddelke podaljšanega bivanja, bodo zelo veseli sestavljank, kock, družabnih iger, DVD-jev z risankami, slikanic, avtomobilčkov …, ki jih ne potrebujete več. Takrat ne bomo zbirali plišastih igrač, igrač iz blaga in drugih vzgojno neprimernih igrač.

Za vse podarjene igrače vam bomo zelo hvaležni.

Strokovni aktiv učiteljev podaljšanega bivanja

Lo.Polis za učitelje

lopolis

 

Dostop do spletnega e-dnevnika in e-redovalnice.

Lo.Polis za starše

LOPOLIS

 

Povezava za odjavo/prijavo prehrane, dostop do e-redovalnice.

Elektronske govorilne ure

egu

 

Povezava za prijavo na govorilne ure.

Če si še niste ustvarili računa, se lahko registrirate tukaj.

Informacije v drugih jezikih

angleski bosna crna gorahrvaskamakedonijanemskiromi

Avtorske pravice © 2015, Spletna stran OŠ Trebnje. Vse pravice pridržane.

Stran ureja in oblikuje Jernej Gabrijel.