Get Adobe Flash player

SIO 2020

sio2020

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Pomembne povezave

MIZKS splet noga obcina

MINISTRSTVO ZA IZOBRAŽEVANJE, ZNANOST IN ŠPORT

OBČINA TREBNJE

noga ric

noga zrss

DRŽAVNI IZPITNI CENTER

ZAVOD REPUBLIKE SLOVENIJE ZA ŠOLSTVO 

Prijavno okno

Domov

Zaključek medijske delavnice

Že v lanskem šolskem letu smo na šoli v sodelovanju z JSKD Trebnje pripravili medijsko delavnico. Javni zavodi s področja kulture so bili namreč v okviru posveta Cultural Heritage & Tourism Cross-border ePromotion Workshop pozvani, da v letu 2018 izvedejo aktivnosti v sklopu evropskega leta kulturne dediščine. K sodelovanju na delavnici smo v prvi vrsti povabili nadarjene učence, nato pa tudi druge, ki jih zanima delovanje medijev nasploh.

Delavnico, na kateri je sodelovalo 11 učencev, je vodil Tomaž Pavkovič, priznani snemalec, režiser, producent, novinar, filmski pedagog in montažer, ki je avtor in soavtor mnogih kratkih dokumentarnih filmov in prispevkov za televizijo. Z njim so se učenci naučili teorije in spoznali kamero ter razvijali ideje za snemanje, sledilo pa je snemanje dogodkov na terenu. Pred samim snemanjem so izdelali kratek scenarija za video, t. i. storyboards, in razčlenitev kompozicij (kader, perspektiva), nato pa so se lotili svojega prvega snemanja na srečanju mladih likovnikov, ki je sredi junija 2017 potekalo v Trebnjem. S snemanjem dogodkov so nadaljevali tudi na šoli, in sicer so posneli valeto devetošolcev ter proslavo ob dnevu državnosti in zaključno prireditev ob koncu šolskega leta 2016/17. Posneli so tudi več kulturnih prireditev v kraju, med drugim tudi koncert arij in samospevov sopranistke Jerice Steklasa in pianistke Joelle Bouffa. Z operno pevko so posneli tudi intervju. V video zapis so zajeli koncert družinskega kvarteta Strmole ter predstavitev pesniške zbirke Franceta Režuna. Ob tem so uporabili pridobljena znanja o snemanju subjektov in ozadij.

Vseskozi so bili pozorni na pravilno shranjevanje podatkov.

Na zadnji delavnici so vse posnetke obdelali (post processing, 3D-tracking, masking), jim dodali posebne učinke (post efekt) ter jih združili (montaža) v končni izdelek.

Cilji delavnice, da bi se učenci naučili predvsem kritično analizirati, ocenjevati in izdelovati raznovrstne medijske oblike ter ustvarjalno in kritično izbirati medijska sporočila, razvijati komunikacijske veščine, sposobnost izražanja mnenja in razpravljanja ter sposobnost sprejemanja različnih mnenj, so bili v celoti doseženi.

Pomembno je tudi, da so učenci s sodelovanjem v delavnici učvrstili povezanost šole z lokalnimi institucijami ter se pri tem naučili temeljev državljanske aktivnosti.

Mentorica medijske delavnice

Maja Ogrinc, prof.

Lo.Polis za učitelje

lopolis

 

Dostop do spletnega e-dnevnika in e-redovalnice.

Lo.Polis za starše

LOPOLIS

 

Povezava za odjavo/prijavo prehrane, dostop do e-redovalnice.

Elektronske govorilne ure

egu

 

Povezava za prijavo na govorilne ure.

Če si še niste ustvarili računa, se lahko registrirate tukaj.

Informacije v drugih jezikih

angleski bosna crna gorahrvaskamakedonijanemskiromi

Avtorske pravice © 2015, Spletna stran OŠ Trebnje. Vse pravice pridržane.

Stran ureja in oblikuje Jernej Gabrijel.