Get Adobe Flash player

SIO 2020

sio2020

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Pomembne povezave

MIZKS splet noga obcina

MINISTRSTVO ZA IZOBRAŽEVANJE, ZNANOST IN ŠPORT

OBČINA TREBNJE

noga ric

noga zrss

DRŽAVNI IZPITNI CENTER

ZAVOD REPUBLIKE SLOVENIJE ZA ŠOLSTVO 

Prijavno okno

Aktivnosti

Na OŠ Trebnje smo v sredo, 16. 4. 2014, za vse učence pripravili zajtrk. Naša šola namreč že vrsto let sodeluje v projektu Zdrava šola in v evropskem projektu Shema šolskega sadja, zato v okviru le-teh vsako leto pripravimo tematsko obarvan zajtrk za vse učence.

V letošnjem letu smo pozornost posvetili različnim vrstam žita, ki so v prehrani otrok eden od najpomembnejših virov energije. Žita predstavljajo temelj uravnoteženega jedilnika in tvorijo osnovo zdrave prehranjevalne piramide, vendar le v primeru, če jih uživamo v neprečiščeni obliki. Učenem smo želeli predstaviti prednost uporabe različnih vrst žit v naši prehrani, zato smo oglasno desko v šolski jedilnici opremili s predstavitvami posameznih žit in z informacijami o koristnosti njihove uporabe v prehrani. Predstavili smo šest žit, in sicer pšenico, ajdo, koruzo, proso, oves in rž. Iz omenjenih žit smo pripravili osem jedi, ki smo jih pred začetkom pouka ponudili učencem in učiteljem. Pri pripravi jedi so sodelovali učenci, učitelji in kuharice šolske kuhinje. Učencem smo ponudili usukani mlečni močnik, ajdove žgance, ajdnek, koruzno zlevanko z jabolki, pečeno proseno kašo z jabolki, piškote iz ovsenih kosmičev z orehi, rženo pecivo z breskvami in rženi kruh z rozinami.

Čeprav so žita temelj zdrave prehrane, jih je potrebno v uravnoteženi prehrani kombinirati z drugimi skupinami živil (sadje, zelenjava ter živila, ki vsebujejo veliko beljakovin). V našem zajtrku smo žita dopolnjevali z mlekom in s sadjem. Čeprav so bili sprva učenci pri poizkušanju novih jedi zadržani, so bili še pred začetkom pouka vsi pladnji prazni. Več o dogajanju si lahko ogledate na priloženih fotografijah.

 

 

 

 

V torek, 10. decembra 2013, bodo imeli devetošolci družinski dan, ki bo trajal 5 šolskih ur. Potekal bo v obliki delavnic in predavanj. Urnik delavnic, prostorov, izvajalcev in skupin je na plakatu, ki je na ogled na leseni steni pri pisarni svetovalne službe.

 

 

1. december - Svetovni dan boja proti AIDSu ja usmerjen v razumevanje skupin z večjim tveganjem in nadgradnjo preventivnih aktivnosti.

Slovenija še vedno sodi med države z nizko stopnjo okužbe s HIV, vendar je tako kot drugod po svetu tudi pri nas mogoče opaziti porast števila novih diagnoz okužbe s HIV. Tveganje lahko zelo omejimo z bolj odgovornim spolnim vedenjem – kondom je najzanesljivejša zaščita.

Ob letošnjem svetovnem dnevu AIDSa želi ministrstvo za zdravje še posebej opozoriti na problem naraščanja okužbe in se usmeriti k iskanju razlogov in rešitev ob hkratnem povezovanju vseh deležnikov, ki lahko prispevajo k napredku na tem področju. Kljub mnogim prizadevanjem in večanju finančnega vložka število okuženih strmo narašča. Strateškega pomena bo promocija spolnega in reproduktivnega zdravja med vsemi prebivalci, predvsem med mladimi. ( iz sporočila za javnost Ministrstva za zdravje).

Obiščite info točke na naši šoli – v knjižnici in skupnem prostoru. Knjižnica Pavla Golie pa vabi k obisku literarnih kotičkov, kjer bo razstava priporočene literature in filmov s področja spolne vzgoje.

Rdeča pentlja simbolizira boj proti tej bolezni. Nosite jih danes.

 

 

Ob Svetovnem dnevu hrane smo v torek, 18. 10. 2012, na naši šoli izvedli tematsko razrednikovo uro. Uvodno besedilo so po šolskem radiu prebrale učenke gospodinjskega krožka. Vsebino si lahko ogledate tukaj.

Lo.Polis za učitelje

lopolis

 

Dostop do spletnega e-dnevnika in e-redovalnice.

Lo.Polis za starše

LOPOLIS

 

Povezava za odjavo/prijavo prehrane, dostop do e-redovalnice.

Elektronske govorilne ure

egu

 

Povezava za prijavo na govorilne ure.

Če si še niste ustvarili računa, se lahko registrirate tukaj.

Informacije v drugih jezikih

angleski bosna crna gorahrvaskamakedonijanemskiromi

Avtorske pravice © 2015, Spletna stran OŠ Trebnje. Vse pravice pridržane.

Stran ureja in oblikuje Jernej Gabrijel.