Get Adobe Flash player

SIO 2020

sio2020

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Pomembne povezave

MIZKS splet noga obcina

MINISTRSTVO ZA IZOBRAŽEVANJE, ZNANOST IN ŠPORT

OBČINA TREBNJE

noga ric

noga zrss

DRŽAVNI IZPITNI CENTER

ZAVOD REPUBLIKE SLOVENIJE ZA ŠOLSTVO 

Prijavno okno

O logotipu

Oblika logotipa je okrogla, kar predstavlja nenehni življenjski krog. V zgornjem delu logotipa je stilizirana šolska stavba, ki ponazarja skupnost in zaokroženo življenjsko sredino. Šola na vzpetini predstavlja izziv, ki ga je potrebno doseči in ki razširja življenjsko obzorje. Modrina pod stopnicami  predstavlja reko Temenico, stopnice, arhitekturna posebnost naše šole, pa ponazarjajo devet razredov osnovne šole in simbolizirajo vzpenjanje do novega znanja. Knjiga predstavlja zakladnico znanja, ki ga šola širi med učence; deček in deklica predstavljata vse učence, zaradi katerih šola je in  so njeno bistvo. Skupaj z učitelji in ostalim osebjem gradijo temelje današnjim in novim časom.

Logotip Osnovne šole Trebnje se uporablja od 1. 9. 2011. Nastal je maja 2011 na osnovi anonimnega likovnega natečaja z naslovom Logotip Osnovne šole Trebnje v okviru projekta Moja domovina, s katerim je Osnovna šola Trebnje obeležila 20-letnico samostojnosti Republike Slovenije. S postavitvijo osnovnega koncepta javnega natečaja, z vnaprej znanimi kriteriji, ki niso omejevali ustvarjalnosti naših učencev, smo spodbudili k prijavi kar 51 mladih ustvarjalcev. Strokovna komisija je pod vodstvom likovne pedagoginje Tanje Dvornik izmed treh najbolj izvirnih rešitev izbrala zanimivo ustvarjalno rešitev Teje Gričar, učenke 6. d razreda. Ta rešitev je postala zaščitni znak, ki se promovira v vseh različnih upodobitvah in korespondenci, ki jo uporablja naša šola.

S svojo izvirnostjo in prepoznavnostjo podoba logotipa odraža rezultat naših skupnih prizadevanj po takšni rešitvi, ki tudi na simbolni ravni celovito predstavlja našo sredino.

 

Oglejte si logotip v večji velikosti.

Lo.Polis za učitelje

lopolis

 

Dostop do spletnega e-dnevnika in e-redovalnice.

Lo.Polis za starše

LOPOLIS

 

Povezava za odjavo/prijavo prehrane, dostop do e-redovalnice.

Elektronske govorilne ure

egu

 

Povezava za prijavo na govorilne ure.

Če si še niste ustvarili računa, se lahko registrirate tukaj.

Informacije v drugih jezikih

angleski bosna crna gorahrvaskamakedonijanemskiromi

Avtorske pravice © 2015, Spletna stran OŠ Trebnje. Vse pravice pridržane.

Stran ureja in oblikuje Jernej Gabrijel.