Get Adobe Flash player

Domov

Stavka zaposlenih v sredo, 14. 2. 2018

OBVESTILO!

V sredo, 14. 2. 2018, poteka splošna stavka Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije. V skladu z Zakonom o stavki izvajamo minimalni delovni proces, ki zagotavlja varnost ljudi in premoženja. Za vse učence se dežurstvo izvaja v matični šoli, podružnične šole so zaprte.Vhodi za učence v šolsko stavbo matične šole so zaprti, v šolsko stavbo se vstopa skozi SLUŽBENI VHOD.

Prosim, da ob vstopu v šolsko stavbo sledite navodilom stavkovnega odbora, za vse ostale informacije pa se obrnite na dežurnega učitelja oz. stavkovno stražo.

                                                                          Ravnatelj

                                                                          Rado Kostrevc

                                                                          Trebnje, 12. 2. 2018

Stavka v sredo, 14. 2. 2018

Spoštovani starši,
zaposleni v slovenskih osnovnih šolah bomo 14. februarja letos sodelovali v splošni stavki vzgoje in izobraževanja, da bi izrazili nestrinjanje z neustreznim odnosom Vlade RS do področja vzgoje in izobraževanja ter nesprejemljivo nizkim vrednotenjem dela izobraževalk in izobraževalcev. Zato bo na dan stavke, v sredo, 14. februarja letos, naša osnovna šola zaprta.

Preberite podrobnosti.

VPIS V 1. RAZRED ZA ŠOLSKO LETO 2018/2019

V mesecu februarju 2018 bo potekal vpis otrok v prvi razred osnovne šole. Vabilo prejmejo vsi otroci, ki so prijavljeni v šolskem okolišu Osnovne šole Trebnje in bodo v letošnjem koledarskem letu dopolnili šest let. Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na telefonu 07/34 81 884 ali preko e-pošte: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. .

Črta samostojnosti

Ena glavnih nalog pri vzgoji otrok je razvoj samostojnosti. Le-te se učijo z lastnimi izkušnjami in našim spodbujanjem. Zato smo se na naši podružnici odločili, da oblikujemo "črto samostojnosti". S tem želimo našim učencem pomagati uresničiti željo po samostojnosti, kajti naloga odraslih je, da jim to dovolimo biti. Zato, spoštovani starši, pospremite svoje otroke do "črte samostojnosti", nato pa jih spodbudite, da samostojno vstopijo v jutranje varstvo ali v razred. Črta ni meja, ki je starši ne bi smeli prestopiti, je le spodbuda za samostojno pot vaših otrok.

Božično-novoletni bazar

 

V sredo, 6. 12. 2017, smo imeli na šoli božično-novoletni bazar. Nanj smo se pripravljali kar nekaj časa, saj smo morali izdelati številne izdelke, vezane na ta praznični čas. Tako so se naše stojnice kar šibile pod raznovrstnimi novoletnimi okraski, venčki, voščilnicami, medenjaki,  … in še bi lahko naštevali.

Številni obiskovalci so si z zanimanjem ogledovali pestro ponudbo. Dogajanje v jedilnici je bilo celi dve uri, kolikor je trajal bazar, zelo živahno. Na koncu so bili zadovoljni vsi, učenci in kupci.

Hvala vsem za obisk in prostovoljne prispevke.

Ustvarjanje nas druži in bogati

V novembru in decembru smo v podaljšanem bivanju ustvarili marsikaj zanimivega. V času slovenskega zajtrka so učenci ustvarili zanimive motive iz prtičkov, čebelice in pripravili zdrav napitek iz kakijev. In že je bil tu december z bazarjem in krasitvijo prostorov ter peko piškotov. Najbolj ustvarjalni pa so bili učenci ravno ob koncu decembra, ko so iz embalaže izdelovali snežake in zvončke. Da bi začutili ustvarjalnost vaših otrok, smo posneli tudi nekaj fotografij.

Učiteljice podaljšanega bivanja PŠ Dolenja Nemška vas vam želimo veselja in radožive ustvarjalnosti polno leto 2018.

Aktualne novice

Pišite nam

V prazen prostor vpišite naziv šole (zaradi varnosti): Osnovna šola ___________
Vaš e-naslov:
Zadeva:
Sporočilo:

Avtorske pravice © 2015, Spletna stran OŠ Trebnje. Vse pravice pridržane.

Stran ureja in oblikuje Jernej Gabrijel.