Get Adobe Flash player

Domov

RAZREDNA KNJIGA

V četrtek, 25.10.2018, smo v prvi razred povabili k likovni umetnosti ilustratorko, nekdanjo učenko naše šole, MARTO BARTOLJ.

V uvodu nam je povedala, kako nastane knjiga. Učencem je pokazala, kako se lotiti risanja in kaj vse je potrebno upoštevati, da risba uspe. Učenci so nato začeli z ustvarjanjem. Za likovni motiv so izbrali žival iz pravljice Mojca Pokrajculja. Med risanjem je ilustratorka otroke spodbujala k ustvarjalnosti, predvsem pa k vztrajnosti pri natančni zapolnitvi likovne ploskve. Nastale so izvirne risbe, ki smo jih nato povezali v razredno knjigo. Ilustratorko smo prosili, naj še ona nariše risbo, ki bo krasila platnico naše knjige.

Marti Bartolj, dobitnici priznanja Kristine Brenkove za izvrstno slikanico brez besedila z naslovom Kje si?, čestitamo za dosedanje dosežke in ji želimo še veliko ustvarjalnega navdiha.

Oglejte si slike.

   Učenci in učiteljici 1. razreda DNV

1. šolski dan

Dragi učenci, spoštovani starši!

Upamo, da ste lepo preživeli počitnice in si nabrali veliko energije za novo šolsko leto.

V ponedeljek, 3. 9. 2018, se ponovno odpirajo vrata naše podružnice. Za lažji začetek šolskega leta vam posredujemo nekaj informacij.

Za učence od 2. do 5. razreda se bo pouk pričel ob 820. Učenci s seboj prinesejo copate, puščico in beležko. Prvi šolski dan jutranjega varstva ne bo, bo pa potekalo varstvo vozačev od 730 naprej v jedilnici. Za vse učence bo organizirana šolska prehrana.

Organiziran je tudi pouk v oddelkih podaljšanega bivanja. V primeru, da bo otrok odšel domov sam, starše prosimo, da učitelje pisno obvestite o uri odhoda.

Šolski prevozi bodo potekali po začasne vozne redu.

Sprejem prvošolcev bo ob 10. uri. Skupaj s starši se zberete v telovadnici PŠ Dolenja Nemška vas.

Vsem skupaj želimo uspešen začetek šolskega leta.

                                                                       Kolektiv PŠ Dolenja Nemška vas

Obisk pisatelja

V sredo, 16. 5. 2018, nas je obiskal pisatelj Franci Rogač. Učencem, ki so letos pridno brali za bralno značko, je na zanimiv in hudomušen način predstavil svoje pravljične zgodbe. Srečanje z njim je bilo prijetno, a tudi poučno.

Šumijo gozdovi domači

Že šesto leto smo pripravili kulturno prireditev za starše in krajane. Lani smo skupaj z učenci potovali na Gorenjsko. Letos pa smo se ustavili v domači pokrajini, ki je zelena z gozdovi, posuta z vinogradi in naseljena z dobrimi ljudmi. Želeli smo predstaviti delček naše bogate dediščine in skupaj ugotoviti katera je najpomembnejša sestavina kruha. S prireditvijo in razstavo, ki so si jo obiskovalci lahko ogledali jedilnici naše šole, smo želeli pokazati, kako se premnoge modrosti preteklosti povezujejo z našo sedanjostjo.

Ko se vrne pomlad

Ker se letos pomlad kar ni in ni hotela vrniti v deželo, smo jo pa priklicali z vrtnicami, tulipani in narcisami v podaljšanem bivanju. Poleg cvetja smo ustvarili še marsikaj zanimivega ob dnevu žena in veliki noči, kar si lahko ogledate na slikah. Na ta način si čas v podaljšanem bivanju naredimo prijetnejši, učenci pa z izdelki okrasijo tako svoje domove kot šolo.

Vanja Kužnik in Meta Kmetič

 

VPIS V 1. RAZRED ZA ŠOLSKO LETO 2018/2019

V mesecu februarju 2018 bo potekal vpis otrok v prvi razred osnovne šole. Vabilo prejmejo vsi otroci, ki so prijavljeni v šolskem okolišu Osnovne šole Trebnje in bodo v letošnjem koledarskem letu dopolnili šest let. Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na telefonu 07/34 81 884 ali preko e-pošte: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. .

Aktualne novice

Pišite nam

V prazen prostor vpišite naziv šole (zaradi varnosti): Osnovna šola ___________
Vaš e-naslov:
Zadeva:
Sporočilo:

Avtorske pravice © 2015, Spletna stran OŠ Trebnje. Vse pravice pridržane.

Stran ureja in oblikuje Jernej Gabrijel.