Get Adobe Flash player

Domov

Obisk pisatelja

V sredo, 16. 5. 2018, nas je obiskal pisatelj Franci Rogač. Učencem, ki so letos pridno brali za bralno značko, je na zanimiv in hudomušen način predstavil svoje pravljične zgodbe. Srečanje z njim je bilo prijetno, a tudi poučno.

Šumijo gozdovi domači

Že šesto leto smo pripravili kulturno prireditev za starše in krajane. Lani smo skupaj z učenci potovali na Gorenjsko. Letos pa smo se ustavili v domači pokrajini, ki je zelena z gozdovi, posuta z vinogradi in naseljena z dobrimi ljudmi. Želeli smo predstaviti delček naše bogate dediščine in skupaj ugotoviti katera je najpomembnejša sestavina kruha. S prireditvijo in razstavo, ki so si jo obiskovalci lahko ogledali jedilnici naše šole, smo želeli pokazati, kako se premnoge modrosti preteklosti povezujejo z našo sedanjostjo.

Ko se vrne pomlad

Ker se letos pomlad kar ni in ni hotela vrniti v deželo, smo jo pa priklicali z vrtnicami, tulipani in narcisami v podaljšanem bivanju. Poleg cvetja smo ustvarili še marsikaj zanimivega ob dnevu žena in veliki noči, kar si lahko ogledate na slikah. Na ta način si čas v podaljšanem bivanju naredimo prijetnejši, učenci pa z izdelki okrasijo tako svoje domove kot šolo.

Vanja Kužnik in Meta Kmetič

 

VPIS V 1. RAZRED ZA ŠOLSKO LETO 2018/2019

V mesecu februarju 2018 bo potekal vpis otrok v prvi razred osnovne šole. Vabilo prejmejo vsi otroci, ki so prijavljeni v šolskem okolišu Osnovne šole Trebnje in bodo v letošnjem koledarskem letu dopolnili šest let. Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na telefonu 07/34 81 884 ali preko e-pošte: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. .

Črta samostojnosti

Ena glavnih nalog pri vzgoji otrok je razvoj samostojnosti. Le-te se učijo z lastnimi izkušnjami in našim spodbujanjem. Zato smo se na naši podružnici odločili, da oblikujemo "črto samostojnosti". S tem želimo našim učencem pomagati uresničiti željo po samostojnosti, kajti naloga odraslih je, da jim to dovolimo biti. Zato, spoštovani starši, pospremite svoje otroke do "črte samostojnosti", nato pa jih spodbudite, da samostojno vstopijo v jutranje varstvo ali v razred. Črta ni meja, ki je starši ne bi smeli prestopiti, je le spodbuda za samostojno pot vaših otrok.

Božično-novoletni bazar

 

V sredo, 6. 12. 2017, smo imeli na šoli božično-novoletni bazar. Nanj smo se pripravljali kar nekaj časa, saj smo morali izdelati številne izdelke, vezane na ta praznični čas. Tako so se naše stojnice kar šibile pod raznovrstnimi novoletnimi okraski, venčki, voščilnicami, medenjaki,  … in še bi lahko naštevali.

Številni obiskovalci so si z zanimanjem ogledovali pestro ponudbo. Dogajanje v jedilnici je bilo celi dve uri, kolikor je trajal bazar, zelo živahno. Na koncu so bili zadovoljni vsi, učenci in kupci.

Hvala vsem za obisk in prostovoljne prispevke.

Aktualne novice

Pišite nam

V prazen prostor vpišite naziv šole (zaradi varnosti): Osnovna šola ___________
Vaš e-naslov:
Zadeva:
Sporočilo:

Avtorske pravice © 2015, Spletna stran OŠ Trebnje. Vse pravice pridržane.

Stran ureja in oblikuje Jernej Gabrijel.