Get Adobe Flash player

Domov

Obisk humanitarke Jane dular na PŠ Šentlovrenc

Humanitarka Jana Dular je v petek, 28.9.2018 predstavila svoje delo učencem PŠ Šentlovrenc. Predstavila jim je svoje humanitarno življenje, kateremu se posveča zadnjih 10 let. Učencem je povedala, da je v tem času v afriški državi Malavi ustanovila malavijsko humanitarno organizacijo ELA v pomoč otrokom in mladini. Povedala jim je tudi, da je sredi revne vasi zgradila šolo za okoli 200 otrok. 

Preko kratkih filmov, glasbe, slik in afriških oblačil je bil za učence njen obisk pravo doživetje.

Pri tem so tudi naši učenci pokazali pravo humanitarno noto, saj je vsak izmed njih daroval 3 evre za otroke iz Afrike.

Zapisala Teja Zajec

Preberite več: Obisk humanitarke Jane dular na PŠ Šentlovrenc

SREČANJE STAREJŠIH KRAJANOV VELIKE LOKE

V novembru smo bili povabljeni da pripravimo kulturni program za srečanje starejših krajanov Velike Loke v organizaciji ORK Velika Loka  in KS  Velika Loka. V soboto, 24.11.2018, so učenci Podružnične šole Šentlovrenc nastopili v kulturnem domu na Veliki Loki s pesmijo in plesom. Na harmoniko je zaigrala učenka Lucija, ki se uči igranja na harmoniko v  glasbeni šoli Trebnje.

Uroš in Barbara Primc

DSCN7246 medgeneracijsko 18 768

Tradicionalni slovenski zajtrk

V petek, 16. novembra 2018, smo tudi na Podružnični šoli Šentlovrenc imeli aktivnosti povezane  s Tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Pred poukom smo pojedli tradicionalni slovenski zajtrk, kruh, maslo, med, mleko in jabolko. V času podaljšanega bivanja nas je obiskala čebelarka Franja Udovič, ki nam je predstavila čebelarstvo, čebelarsko opremo in življenje čebel. Učence je tema zelo zanimala, dobili so odgovore na številna vprašanja. Učenci so za dobrodošlico čebelarki zapeli pesem o mleku. Srečanje smo zaključili s pokušino medenjakov in peciva, ki ga je spekla čebelarka Franja Udovič. Z aktivnostmi smo nadaljevali v podaljšanem bivanju, kjer smo izdelovali čebelice in satje, in pripravili balzam za ustnice iz čebeljega voska. Čez nekaj dni smo se tudi sami poskusili v peki medenjakov.

Barbara Primc

Preberite več: Tradicionalni slovenski zajtrk

Naravoslovni dan - gozd

V sredo, 24.10.2018, smo na PŠ Šentlovrenc izvedli naravoslovni dan Gozd. Po zajtrku smo se z učenci odpravili na pot mimo Velikega Vidma, do "vidmske luže".  Ob poti in samem postanku smo si ogledovali gozdna drevesa, plodove in živali. Srečali smo močerada. Pot smo nadaljevali v smeri vasi Žabjek. Prečkali smo glavno cesto Trebnje - Šentlovrenc in se povzpeli na Kukenberk, od tam pa smo se spustili proti šoli.

Zapisala: Martina Nemec in Uroš Primc

Preberite več: Naravoslovni dan - gozd

GASILCI

V petek, 19.10.2018, smo imeli tehniški dan – dan varnosti. Začeli smo s pogovorom, kako poskrbimo za svojo varnost. Ogledali smo si videoposnetke gasilske postaje, reševalne postaje in prikaz reševanja ob prometni nesreči. Ponovili smo telefonske številke reševalcev (112) in policije (113). Po malici so nas obiskali prostovoljni gasilci PGD Šentlovrenc. Razdelili smo se v 4 skupine. Ogledali smo si gasilski kamion, kombi, s prahom smo gasili požar, ogledali smo si torbo prve pomoči in delovanje defibrilatorja.  Poveljnik gasilske enote Anže Razdrh nam je prikazal pravilen postopek masaže srca pri oživljanju oseb. Za konec so nam gasilci prikazali še, kaj se zgodi, če vroče olje, ki na štedilniku zagori, gasimo z vodo. Opozoril nas je na to, da tega ne smemo početi. Zapomnili si bomo, da je dovolj, da preko posode poveznemo cunjo in izklopimo štedilnik. 

Zapisala: Martina Nemec in Uroš Primc

Preberite več: GASILCI

 

 

 

MIZKS splet noga obcina noga ric noga zrss

 

MINISTRSTVO ZA IZOBRAŽEVANJE, ZNANOST IN ŠPORT

OBČINA TREBNJE

 

DRŽAVNI IZPITNI CENTER 

 

ZAVOD REPUBLIKE SLOVENIJE ZA ŠOLSTVO 

           

   

Pišite nam

V prazen prostor vpišite naziv šole (zaradi varnosti): Osnovna šola ___________
Vaš e-naslov:
Zadeva:
Sporočilo:

Avtorske pravice © 2015, Spletna stran OŠ Trebnje. Vse pravice pridržane.

Stran ureja in oblikuje Jernej Gabrijel.