Get Adobe Flash player

Domov

Čebelar na obisku

cebelar na obisku cebelar 18 576V sredo, 30.5.2018, nas je prvošolce in drugošolce Podružnične šole Šentlovrenc obiskal čebelar, gospod Miro Šalehar. Predstavil nam je čebelnjak in življenje čebel. Pokazal je različno satovje. Učencem je bil najbolj všeč tisti, ki je bil poln medu. Le zakaj? V Martinji vasi smo si ogledali panje v naravi. Gospa Milka nam je pokazala tudi njihovo medeno sobo. Ko smo se vrnili v šolo, je vsak izdelal svojo panjsko končnico.

Skozi celo leto so učenci v času podaljšanega bivanja delali na projektu Ekošole Hrana ni za tjavendan. Učenci so spremljali količino zavržene hrane. Iz sadja, ki je ostajal od malic, so pekli peciva in izdelovali sokove. Vsa svoja opažanja v zvezi s hrano so zabeležili v knjižici Tete Kuhle, svojo teto Kuhlo so tudi izdelali.

Učitelji: Martina Nemec, Ana Gorenc, Barbara in Uroš Primc

Stavka zaposlenih v sredo, 14. 2. 2018

OBVESTILO!

V sredo, 14. 2. 2018, poteka splošna stavka Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije. V skladu z Zakonom o stavki izvajamo minimalni delovni proces, ki zagotavlja varnost ljudi in premoženja. Za vse učence se dežurstvo izvaja v matični šoli, podružnične šole so zaprte. Vhodi za učence v šolsko stavbo matične šole so zaprti, v šolsko stavbo se vstopa skozi SLUŽBENI VHOD.

Prosim, da ob vstopu v šolsko stavbo sledite navodilom stavkovnega odbora, za vse ostale informacije pa se obrnite na dežurnega učitelja oz. stavkovno stražo.

                                                                                   Ravnatelj

                                                                                   Rado Kostrevc

                                                                                   Trebnje, 12. 2. 2018

Čistilna akcija

V sredo, 24. 1. 2018, smo vsi učenci PŠ Šentlovrenc izvedli čistilno akcijo. Nabrali smo veliko smeti. Okrog šole smo našli papir, plastiko in steklo. Vsi skupaj smo bili pridni in smeti kmalu pobrali. Sedaj smo veseli, da se igramo na čistem igrišču.

Mark Gerden in Gerta Gashi

Obisk Folklorne skupine Nasmeh iz Trebnjega

V četrtek, 11. 1. 2018, nas je obiskala Folklorna skupina Nasmeh iz Trebnjega.  S pesmijo in plesom smo se sprehodili po slovenskih pokrajinah. Ura je hitro minila, saj smo nekatere plese zaplesali kar vsi skupaj. Kako prijetno vzdušje je bilo, pa si lahko pogledate na fotografijah.

                                                                   Ana Gorenc, Uroš in Barbara Primc

Proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti

Na PŠ Šentlovrenc smo se v začetku šolskega leta 2017/18 soočili s prostorsko stisko, ki smo jo najprej reševali s pomočjo župnije Šentlovrenc, nato pa smo našli celovitejšo rešitev s  KS Šentlovrenc. Kulturni dom Šentlovrenc je bil deležen delne prenove (menjava oken in vrat na KD), priprava nadomestne učilnice v sobi KD (montaža dodatnih radiatorjev, napeljava elektrike in internetnega priključka). Tako smo tam začasno uredili novo, prijetno učilnico, ki jo sedaj redno uporabljamo. Tudi izvajanje ur pouka športa, drugih aktivnosti in prireditev je zaradi ustreznih temperatur v KD bolj prijetno. Veseli smo tudi nove ograje na šolskem igrišču, ki je bolj varna in primerna za šolske dejavnosti.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo ravnatelju OŠ Trebnje Radu Kostrevcu in  hišnikom, župniku Jožetu Erjavcu in vsem svetnikom KS Šentlovrenc s predsednico Matejo Oven za ves trud, ki so ga vložili za reševanje prostorske stiske na naši podružnični šoli.

V mesecu decembru smo imeli ob dnevu samostojnosti in enotnosti kulturno prireditev z bazarjem, na katero smo povabili  starše in krajane KS Šentlovrenc. V sodelovanju s KS Šentlovrenc smo po prireditvi pripravili še krajši program za starejše krajane KS Šentlovrenc, s katerimi smo preživeli prijeten skupen večer.

V  letu 2018 si želimo dobrega sodelovanja še naprej.

                                                                                                 Učitelji PŠ Šentlovrenc

Govorilne ure 4. r

Obveščamo vas, da danes, 14. 12. 2017, govorilne ure za 4. razred odpadejo.

 

 

 

MIZKS splet noga obcina noga ric noga zrss

 

MINISTRSTVO ZA IZOBRAŽEVANJE, ZNANOST IN ŠPORT

OBČINA TREBNJE

 

DRŽAVNI IZPITNI CENTER 

 

ZAVOD REPUBLIKE SLOVENIJE ZA ŠOLSTVO 

           

   

Pišite nam

V prazen prostor vpišite naziv šole (zaradi varnosti): Osnovna šola ___________
Vaš e-naslov:
Zadeva:
Sporočilo:

Avtorske pravice © 2015, Spletna stran OŠ Trebnje. Vse pravice pridržane.

Stran ureja in oblikuje Jernej Gabrijel.