Get Adobe Flash player

Domov

Stavka zaposlenih v sredo, 14. 2. 2018

OBVESTILO!

V sredo, 14. 2. 2018, poteka splošna stavka Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije. V skladu z Zakonom o stavki izvajamo minimalni delovni proces, ki zagotavlja varnost ljudi in premoženja. Za vse učence se dežurstvo izvaja v matični šoli, podružnične šole so zaprte. Vhodi za učence v šolsko stavbo matične šole so zaprti, v šolsko stavbo se vstopa skozi SLUŽBENI VHOD.

Prosim, da ob vstopu v šolsko stavbo sledite navodilom stavkovnega odbora, za vse ostale informacije pa se obrnite na dežurnega učitelja oz. stavkovno stražo.

                                                                                   Ravnatelj

                                                                                   Rado Kostrevc

                                                                                   Trebnje, 12. 2. 2018

Čistilna akcija

V sredo, 24. 1. 2018, smo vsi učenci PŠ Šentlovrenc izvedli čistilno akcijo. Nabrali smo veliko smeti. Okrog šole smo našli papir, plastiko in steklo. Vsi skupaj smo bili pridni in smeti kmalu pobrali. Sedaj smo veseli, da se igramo na čistem igrišču.

Mark Gerden in Gerta Gashi

Obisk Folklorne skupine Nasmeh iz Trebnjega

V četrtek, 11. 1. 2018, nas je obiskala Folklorna skupina Nasmeh iz Trebnjega.  S pesmijo in plesom smo se sprehodili po slovenskih pokrajinah. Ura je hitro minila, saj smo nekatere plese zaplesali kar vsi skupaj. Kako prijetno vzdušje je bilo, pa si lahko pogledate na fotografijah.

                                                                   Ana Gorenc, Uroš in Barbara Primc

Proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti

Na PŠ Šentlovrenc smo se v začetku šolskega leta 2017/18 soočili s prostorsko stisko, ki smo jo najprej reševali s pomočjo župnije Šentlovrenc, nato pa smo našli celovitejšo rešitev s  KS Šentlovrenc. Kulturni dom Šentlovrenc je bil deležen delne prenove (menjava oken in vrat na KD), priprava nadomestne učilnice v sobi KD (montaža dodatnih radiatorjev, napeljava elektrike in internetnega priključka). Tako smo tam začasno uredili novo, prijetno učilnico, ki jo sedaj redno uporabljamo. Tudi izvajanje ur pouka športa, drugih aktivnosti in prireditev je zaradi ustreznih temperatur v KD bolj prijetno. Veseli smo tudi nove ograje na šolskem igrišču, ki je bolj varna in primerna za šolske dejavnosti.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo ravnatelju OŠ Trebnje Radu Kostrevcu in  hišnikom, župniku Jožetu Erjavcu in vsem svetnikom KS Šentlovrenc s predsednico Matejo Oven za ves trud, ki so ga vložili za reševanje prostorske stiske na naši podružnični šoli.

V mesecu decembru smo imeli ob dnevu samostojnosti in enotnosti kulturno prireditev z bazarjem, na katero smo povabili  starše in krajane KS Šentlovrenc. V sodelovanju s KS Šentlovrenc smo po prireditvi pripravili še krajši program za starejše krajane KS Šentlovrenc, s katerimi smo preživeli prijeten skupen večer.

V  letu 2018 si želimo dobrega sodelovanja še naprej.

                                                                                                 Učitelji PŠ Šentlovrenc

Govorilne ure 4. r

Obveščamo vas, da danes, 14. 12. 2017, govorilne ure za 4. razred odpadejo.

Obisk pisateljice Majde Koren

V torek, 5.12.2017 nas je obiskala mladinska pisateljica pisateljica Majda Koren.

Njen obisk sta "zakuhala" učenca Tomaž in Gašper, za kar smo jima zelo hvaležni.

Presenetili smo jo z znanjem o njenih delih, saj smo prebrali njeno Mici, Mihca, Evo in kozel, Protideževno juho, in še bi lahko naštevali.

Zaupala nam je,kako so nastajale njene knjige. Spoznali smo tudi​​, da pisatelj ni biti tako težko, saj potrebuješ le pisalo in beležnico, kamor si zapisuješ besedne iskrice. 

Veseli in hvaležno smo, da je del dneva delila z nami. Njen obisk nam bo ostal v lepem spominu. 

Učenci in učenke PŠ Šentlovrenc

 

 

 

MIZKS splet noga obcina noga ric noga zrss

 

MINISTRSTVO ZA IZOBRAŽEVANJE, ZNANOST IN ŠPORT

OBČINA TREBNJE

 

DRŽAVNI IZPITNI CENTER 

 

ZAVOD REPUBLIKE SLOVENIJE ZA ŠOLSTVO 

           

   

Pišite nam

V prazen prostor vpišite naziv šole (zaradi varnosti): Osnovna šola ___________
Vaš e-naslov:
Zadeva:
Sporočilo:

Avtorske pravice © 2015, Spletna stran OŠ Trebnje. Vse pravice pridržane.

Stran ureja in oblikuje Jernej Gabrijel.