Get Adobe Flash player

Domov

Medgeneracijski pohod - Simbioza

V petek, 12. oktobra, smo izvedli medgeneracijski športni dan – pohod, v okviru projekta Simbioza. Učencem 3., 4. in 5. razreda so se na pohodu pridružili tudi dedki in babice. Letos smo se odločili, da izvedemo pohod do Mačkovca, kjer so nas prijazno sprejeli pri "Komatovih", pri četrtošolcu Žigi. Na postanku v Mačkovcu smo se malo družili, spekli kostanj, nato pa smo se vrnili v šolo.

Veseli in zadovoljni smo se poslovili z dogovorom, da naslednje leto ponovimo tovrstno srečanje, ki prinaša nepozabne spomine.

Učiteljice PŠ Šentlovrenc

Preberite več: Medgeneracijski pohod - Simbioza

Srečanje z učenci vrstniki 4. in 5. razreda OŠ Veliki Gaber

V torek, 9.10.2018 so imeli učenci sosednje OŠ Veliki Gaber športni dan, in sicer pohod v smeri Šentlovrenca. Eden izmed postankov je bila tudi naša šola. Ob počitku je sledila kratka seznanitev o šoli in njeni bogati zgodovini. Učenci so s pridom prisluhnili. Učenci OŠ Veliki Gaber so nam pripravili kratek kulturni program z recitacijami. Za druženje sicer ni ostalo veliko časa, pa vendar le nekaj, da so se stkale vezi med vrstniki. Učitelji in učenci smo bili obiska in srečanja veseli, zato smo se razšli z obljubo, da se še kdaj srečamo in družimo.

Zapisala Teja Zajec

Preberite več: Srečanje z učenci vrstniki 4. in 5. razreda OŠ Veliki Gaber

Sprejem prvošolcev v šolsko skupnost

V petek, 5.10.2018, smo imeli na PŠ Šentlovrenc sprejem učencev prvošolcev v šolsko skupnost. Obiskala nas je dramska skupina s Podružnične šole Dolenja Nemška vas, ki nam je zaigrala igrico o pikapolonici. Naši prvošolci so nam pokazali, da že marsikaj znajo, zapeli so nam tudi pesmi Tri luže in Sovica Oka. Pred dvorano so svečano ponovili obljubo in bili sprejeti v skupnost učencev OŠ Trebnje. Po prireditvi so se še posladkali.

Zapisala: Martina Nemec in Uroš Primc

MEDGENERACIJSKO SREČANJE NA PŠ ŠENTLOVRENC

V okviru tehniškega dneva smo razmišljali o načinih za zmanjšanje količine zavržene hrane. Ena od možnosti je, da ostanke hrane uporabimo za pripravo novih jedi. Na tablo smo zapisali nekaj najpogostejših ostankov hrane, nato pa smo razmišljali, kaj lahko iz teh sestavin pripravimo. Nastale so zelo okusne jedi. Pripravili smo grenadirmarš, pico iz polente, namaz in žemljačo.

Preberite več: MEDGENERACIJSKO SREČANJE NA PŠ ŠENTLOVRENC

Prvi šolski dan

In začela se je nova pot. Šolska pot. Naj bo uspešna za devet učencev, ki so v ponedeljek, 3.9.2018 prvič prestopili šolski prag podružnične šole Šentlovrenc. Učenci z učitelji smo pripravili kratek kulturni program, ki ga je obarval otroški pevski zbor, dramska igrica ter deklamacije.

Učence so nagovorili tudi ravnatelj OŠ Trebnje gospod Rado Kostrevc, župan občine Trebnje gospod Alojzij Kastelic, vodja Podružnične šole Alenka Kolar ter pisateljica Marta Bartolj, ki je učence razveselila s svojo knjigo.

Vsem skupaj želimo uspešno šolsko leto 2018/2019.

Oglejte si slike.

Kolektiv PŠ Šentlovrenc

Prvi šolski dan

Dragi učenci, spoštovani starši!

Upamo, da ste lepo preživeli počitnice in si nabrali veliko energije za novo šolsko leto.

V ponedeljek, 3. 9. 2018, se ponovno odpirajo vrata naše podružnice. Za lažji začetek šolskega leta vam posredujemo nekaj informacij.

Šolski prevozi bodo potekali po začasnem voznem redu.

Za učence od 2. do 5. razreda se bo pouk pričel ob 8.20. Učenci s seboj prinesejo copate, puščico in beležko. Prvi šolski dan jutranjega varstva ne bo, bo pa potekalo varstvo vozačev od 6. 50. naprej v učilnici 4. razreda.

Za vse učence bo organizirana šolska prehrana.

V ponedeljek bo šolska malica za učence od 2.-5. razreda izjemoma ob 8.20, ker imamo ob 11. uri sprejem prvošolcev.

Odhod avtobusa domov bo okrog 13.30. ure.

Organiziran bo tudi pouk v oddelkih podaljšanega bivanja. V primeru, da bo otrok odšel domov sam, vas prosimo, da to zapišete v beležko.

Vsem skupaj želimo uspešen začetek šolskega leta.

Kolektiv PŠ Šentlovrenc

Čebelar na obisku

cebelar na obisku cebelar 18 576V sredo, 30.5.2018, nas je prvošolce in drugošolce Podružnične šole Šentlovrenc obiskal čebelar, gospod Miro Šalehar. Predstavil nam je čebelnjak in življenje čebel. Pokazal je različno satovje. Učencem je bil najbolj všeč tisti, ki je bil poln medu. Le zakaj? V Martinji vasi smo si ogledali panje v naravi. Gospa Milka nam je pokazala tudi njihovo medeno sobo. Ko smo se vrnili v šolo, je vsak izdelal svojo panjsko končnico.

Skozi celo leto so učenci v času podaljšanega bivanja delali na projektu Ekošole Hrana ni za tjavendan. Učenci so spremljali količino zavržene hrane. Iz sadja, ki je ostajal od malic, so pekli peciva in izdelovali sokove. Vsa svoja opažanja v zvezi s hrano so zabeležili v knjižici Tete Kuhle, svojo teto Kuhlo so tudi izdelali.

Učitelji: Martina Nemec, Ana Gorenc, Barbara in Uroš Primc

 

 

 

MIZKS splet noga obcina noga ric noga zrss

 

MINISTRSTVO ZA IZOBRAŽEVANJE, ZNANOST IN ŠPORT

OBČINA TREBNJE

 

DRŽAVNI IZPITNI CENTER 

 

ZAVOD REPUBLIKE SLOVENIJE ZA ŠOLSTVO 

           

   

Pišite nam

V prazen prostor vpišite naziv šole (zaradi varnosti): Osnovna šola ___________
Vaš e-naslov:
Zadeva:
Sporočilo:

Avtorske pravice © 2015, Spletna stran OŠ Trebnje. Vse pravice pridržane.

Stran ureja in oblikuje Jernej Gabrijel.